OW stuit tijdens opschonen lozingen op grote hoeveelheden pet-flessen

De afdeling Ontwateringswerken van het ministerie van Openbare Werken is deze dagen druk in de weer met onder andere het opschonen van lozingen op diverse locaties in Paramaribo.

Een van de locaties was deze week de Johannes Pontweg in het ressort Pontbuiten. Er kwam een gigantische hoeveelheid troep uit, zo bericht het ministerie op haar Facebookpagina.

‘Verschillende soorten huis- en grofvuil, onder andere aluminium blikken en plastic flessen, komen naar boven tijdens het ophalen van de lozingen.’

OW heeft een beroep gedaan op de buurtbewoners om na de ophaalwerkzaamheden erop toe te zien. dat deze situatie zich nooit meer herhaalt.

De vraag is echter of mensen het ooit afleren om afval in trenzen en goten en waar dan ook te dumpen. Het is een jarenlang bestaand probleem en een permanente oplossing lijkt nog steeds ver weg. Dumpen lijkt bij veel mensen in de genen te zitten. Statiegeld invoeren op pet-flessen zou een oplossing kunnen zijn…..

Maar, het afvalprobleem en dump gedrag van mensen beperkt zich niet alleen tot de trenzen en goten. Wie nu door het centrum van Paramaribo loopt wordt geconfronteerd met afval op straat en overvolle afvalbakken, tot ergernis van velen, die het maar een onhygiënische situatie vinden. Op Facebook zijn deze week foto’s geplaatst door burgers die zich ergeren aan het dump gedrag van mensen en aan het feit, dat de afvalbakken overvol zijn en kennelijk niet op tijd worden geleegd.

Wat afvalbeheer en -beleid betreft, lijkt er nog een lange weg te gaan voor de verantwoordelijke autoriteiten en zeker ook voor die burgers die het nog steeds nodig vinden om al hun afval gewoon maar te dumpen op straat of in trenzen en goten, met alle gevolgen vandien.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: