Laatste groet aan Shabierahmed Ishaak met Staatseer

Suriname heeft vrijdag 7 mei afscheid genomen, met Staatseer, van de veelzijdige Surinamer, omroeper, presentator, cultuur promotor en MC Shabier Ishaak. Hij werd geboren als Shabierahmed Ishaak. Na de plaatsing van de Surinaamse vlag op de lijkkist vertrok de stoet vanuit het mortuarium van ’s Lands Hospitaal richting het crematieoord te Uitkijk. Er werd een tussenstop gemaakt bij het monument van Baba en Mai. Vervolgens stopte de rouwstoet bij RBN waar de aanwezigen, directie en personeel op een gepaste wijze afscheid hebben genomen van de heer Ishaak, na een gebed.

Na toespraken te Uitkijk van onder andere de districtscommissaris van Saramacca en van Nickerie, een dankwoord door een broer van wijlen Shabierahmed Ishaak, de ondervoorzitter van de  Vereniging van Herdenking Hindoestaanse Immigratie, RBN-directeur Faried Pierkhan, minister van Defensie Krishna Mathoera, zij vertegenwoordigde president Chandrikapersad Santokhi, en tot slot een dankwoord door een kleindochter van Shabierahmed Ishaak, was de tijd aangebroken voor het laatste gebed en de teraardebestelling. Hiermee werd de laatste eer bewezen aan de derde van het Rapar-trio Rashied, Shaheed en Ishaak. Zij waren de pioniers van Acme Radio. Het officieel gedeelte werd geleid door Sadhna Doerga. 

Shabierahmed Ishaak is drager geweest van de Ere-orde van de Palm, voorzitter van de Vereniging van Herdenking Hindoestaanse Immigratie, voorzitter van Stichting Crematorium Uitkijk en initiatiefnemer van het monument van Baba en Mai. Hij laat zijn echtgenote Amina Ishaak-Janmohamed, kinderen Imtiaz, Parveen en Firdaus en kleindochter Rachel achter. 

Khoesiaal P. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: