Shravan Rathod overleden aan Covid-19 gerelateerde complicaties

Muziekcomponist Shravan Rathod, bekend van Nadeem-Shravan, is op 66-jarige leeftijd overleden aan Covid-19 gerelateerde complicaties. Shravan’s zoon Sanjeev Rathod bevestigde het nieuws tegenover indianexpress.com.

Sanjeev zei: “Hij is in het ziekenhuis overleden. Hij reageerde helemaal niet op de behandeling. Bidt alstublieft voor zijn ziel.” Shravan Rathod werd een paar dagen geleden opgenomen in het SL Raheja ziekenhuis in Mahim, Mumbai nadat hij positief testte op het coronavirus. Vernomen is dat de componist diabetisch was en dat zijn longen waren geïnfecteerd als gevolg van de ziekte. Shravan had ook hartcomplicaties ontwikkeld en lag de laatste dagen aan de beademing.

In een gesprek met Bombay Times heeft Nadeem gerouwd om het verlies. “Ik heb diepe pijn terwijl ik dit zeg, maar mijn vriend en metgezel, mijn partner van zoveel jaren is er niet meer. Het heeft zo’n leegte achtergelaten. Ik sprak met zijn zoon die ontroostbaar was. We hadden de laatste dagen regelmatig contact toen Shravan zich ziek meldde en naar een ziekenhuis moest worden overgebracht. Shravan’s vrouw en zoon zijn ook onwel en liggen nog steeds in het ziekenhuis,” zei Nadeem.

Verschillende beroemdheden hebben op social media de familie gecondoleerd.

Nadeem Shravan, een van de meest productieve componisten van de jaren ’90 en begin jaren 2000, kreeg zijn grote doorbraak met Aashiqui (1990). De film zorgde voor records in muziekverkoop en de muziek wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geneuried. De Mahesh Bhatt film zette het duo op de kaart en het volgende jaar componeerden ze voor hits als Saajan, Sadak en Phool Aur Kaante. Albums als Deewana, Hum Hain Rahi Pyar Ke, Raja, Agni Sakshi, Jeet, Pardes en Raja Hindustani volgden.

Het duo ging uit elkaar in 2005, waarna Shravan grotendeels uit de muziekscene verdween.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: