Sally The Rising Star over dag van de verloskundige

Al 9 jaren werkzaam op de afdeling gynaecologie

Het is 5 mei Internationale Dag van de Vroedvrouw. Dagblad Suriname heeft hierover een gesprek gehad met de welbekende Sally The Rising Star. Zij is in het dagelijks leven werkzaam op de verloskamer van het St.Vincentius Ziekenhuis als verpleegkundige. Sally is geen verloskundige.

“Verloskundige is een specialisme na de verpleegkundige opleiding die ik nog graag zou willen doen. Als verpleegkundige op de verloskamer zijn de volgende taken voor mij. Ik assisteer de vroedvrouw tijdens een bevalling, Ik begeleid zwangeren voor, tijdens en na de bevalling, Ik vang baby’s op tijdens een keizersnee en Ik verzorg de pasgeborene. Werken in de zorg heb ik altijd gezien als een uitdaging en een roeping, je moet liefde hebben voor je medemens. En ik heb bewust gekozen voor dit beroep. Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige moest ik op verschillende afdelingen in het ziekenhuis stages lopen en de afdeling gynaecologie/verloskunde vond ik altijd interessant en het is altijd mijn droom geweest om verloskundige te worden. Ik werk al 9 jaren op de afdeling gynaecologie (‘s Lands Hospitaal/ St.Vincentius Ziekenhuis) en heb er nog steeds zoveel zin in om mijn werk te doen. Ik houd van mijn werk en ervaar het als prettig, ik leer elke dag van de verloskundigen op de afdeling en elke bevalling is een nieuwe ervaring”, aldus Sally in een gesprek

Zolang er een baby wordt geboren is het een mooi moment voor Sally. Het allermooiste tijdens haar beroep is het moment, dat mama en baby gezond en wel terug mogen naar huis. En minder leuk is als de baby het niet heeft gehaald of als zwangeren tijdens de zwangerschap hun baby kwijtraken.

Als boodschap aan alle aanstaande moeders geeft ze mee, “let goed op jezelf, eet gezond en ga vooral op tijd voor controle. En tot slot aan alle verloskundigen, blijf uw werk goed doen met liefde en vooral geduld.”

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!