Echtpaar Chabile- Autar alsnog gehuldigd voor diamanten huwelijk

Het echtpaar Chabile- Autar is alsnog gehuldigd voor het feit dat ze 60 jaar zijn getrouwd. Dagblad Suriname verkreeg de informatie van BIC Wanica Noord-West. Het echtpaar herdacht op 9 februari 2021 hun diamanten huwelijk. Op 28 april kreeg het echtpaar bezoek van Bestuursopzichter Sager Bhagole die dc Suraksha Hirasingh vertegenwoordigde, bracht de felicitaties over. Daarnaast kreeg het echtpaar ook een fotolijst en een gesloten enveloppe.

Echtgenoot Rampersad Chabile zag het levenslicht op 07 april 1941. Hij heeft vanaf zijn geboorte in het district Commewijne te Bakkie gewoond. Hij komt uit een gezin van 5 kinderen (3 jongens en 2 meisjes), waarvan hij het 1ste kind is. Hij heeft de school te Bakkie bezocht. Op zijn 10de jaar verhuisde hij naar Vierkinderenweg bij zijn opa thuis. Hierna kochten zijn ouders een perceel te leiding 17, waar hij met zijn ouders naar toe verhuisde. Van hieruit ging hij naar de St. Bernadette school te Leiding 5. Daarna is hij weer verhuisd met zijn ouders naar de Mon Plaisirweg in het district Wanica. Vervolgens is hij weer verhuisd met zijn ouders naar de Helena Christinaweg . Na het verlaten van de school heeft hij zijn ouders geholpen in de landbouw, waarbij hij ook houtskool verwerkte. Na het huwelijk heeft hij ongeveer 5 jaar gewoond aan de Helena Christinaweg. Vanaf zijn 25ste jaar tot zijn pensionering was hij in dienst bij het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen afdeling D.N.D en daarna is hij overgeplaatst naar het Ministerie van Regionale Ontwikkeling afdeling Bestuursdienst Koewarasan als veldarbeider. In zijn jongere jaren hield hij van jagen. 

Echtgenote Dhanradjie Autar zag het levenslicht op 28 april 1944, in het district Saramacca. Zij heeft gewoond in het district Saramacca te Uitkijk en komt uit een gezin van 4 kinderen waarvan zij het 4e kind is. Zij heeft de St. Bernadetteschool bezocht t/m de 6e klas en heeft haar getuigschrift behaald. Na het behalen van haar getuigschrift is zij niet verder gegaan met studeren, zij hielp haar ouders in de landbouw. Zij heeft volledig zorggedragen in het huishouden en haar gezin. 

Het huwelijk is gearrangeerd door de vader van mevrouw Autar Dhanradjie. Uit dit huwelijk zijn 13 kinderen geboren (6 jongens en 7 meisjes). Helaas zijn 3 kinderen reeds overleden. Verder hebben ze 20 kleinkinderen en 17 achter kleinkinderen. De hoogte punten in hun leven is dat Dhr. Chabile Rampersad een vaste baan bij de overheid had. En als dieptepunt het verlies van hun 3 kinderen. Het echtpaar verklaart dat vertrouwen, liefde, wederzijdse respect en waardering het belangerijkste is dat hun diamantenhuwelijk bij elkaar heeft gehouden.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!