Acteurs gebruiken social media om hun deel te doen in de strijd tegen Covid-19

Terwijl India door een angstaanjagende tweede golf van Covid-19 gaat, zijn veel Bollywood beroemdheden begonnen met het bieden van hulp via sociale media. Acteurs zoals Bhumi Pednekar, Akshay Kumar, Alia Bhatt, Katrina Kaif, Shahid Kapoor, Vicky Kaushal en Dia Mirza hebben op hun Twitter en Instagram informatie gedeeld met betrekking tot COVID-19 middelen.

Na haar terugkeer van haar vakantie in de Malediven, startte Alia Bhatt een initiatief ‘Circle of Hope’ met journaliste Faye D’Souza om te helpen bij het verzamelen van nuttige informatie voor Covid-19 patiënten en hun verzorgers. Op maandag nam Alia haar sociale media platformen om een bericht te delen waarin ze zei dat in deze tijden, infrastructuur en informatie de noodzaak van het uur zijn. Haar social media handles staan bol van geverifieerde informatie over Covid-19 middelen.

Shahid Kapoor en zijn vrouw Mira Rajput hebben hun Instagram accounts gebruikt om informatie over middelen zoals de beschikbaarheid van bedden, medicijnen, gratis voedsel en hulplijn nummers te verstrekken.

Bhumi Pednekar, die onlangs positief testte op Covid-19, heeft een oproep gedaan aan haar fans en volgers om plasma te doneren om het leven te redden van patiënten die in kritieke toestand verkeren als gevolg van de infectie. Ook zij heeft informatie gedeeld over Covid-19 gerelateerde middelen op haar sociale media accounts en heeft geholpen bij het vinden van ziekenhuisbedden en zuurstofcilinders voor de behoeftigen.

Katrina Kaif, die vorige week negatief testte op Covid-19, heeft ook informatie gedeeld over Covid-19 gerelateerde middelen geverifieerd door Mumbai’s BMC op haar Instagram.

Dia Mirza, die zwanger is en zich afzondert in haar huis in Mumbai, heeft informatie gedeeld over middelen voor Covid-19 en lijsten van vaccinatiecentra in Mumbai vanaf het moment dat India begin april te maken kreeg met een tekort aan ziekenhuisbedden en zuurstof. Ze heeft ook informatie gedeeld over voedsel voor de behoeftigen.

error: Kopiëren mag niet!