OW, maar ook particulieren, hard aan het werk om wateroverlastproblemen op te lossen

De regering, en dan met name het ministerie van Openbare Werken (OW), is deze dagen landelijk druk in de weer met het oplossen van diverse problemen veroorzaakt door wateroverlast. Zo worden onder andere in het district Wanica allerlei kanalen en trenzen opgeschoond, waardoor water weer door kan stromen.

Naast aannemers die in dienst van OW aan het werk zijn, zijn ook particulieren ingesprongen om hun steentjes bij te dragen aan het oplossen wat waterproblemen.

Bekend is, dat naast de slechte ontwateringssystemen en jaren achterstallig onderhoud tijdens de regering Bouterse-Ameerali en Bouterse-Adhin – terwijl er miljoenen voor beschikbaar waren -, ook het eigen gedrag van de mens debet is aan veel wateroverlast vandaag de dag. Iedereen weet het: veel mensen gebruiken trenzen als hun kleine vuilstort Ornamibootjes.

Het is algemeen bekend dat vele opstoppingen in trenzen worden veroorzaakt door gedumpte pet-flessen en ander afval. En, dat is niet is van vandaag of gisteren, maar van vele jaren her. Mensen vergeten – of willen het simpelweg niet weten -, dat plastic niet vergaat, waardoor op den duur trenzen, duikers, verstopt raken door een hoeveelheid plastic flessen en ander plastic afval dat nooit verdwijnt, dat nooit vergaat.

Met de beperkte financiele middelen die OW heeft, wordt toch getracht om op zoveel mogelijk locaties in het land het leed van de burgers te verzachten en lokale verstoppingen te verhelpen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: