Oude bekende van politie ‘Baba’ opgepakt voor drie berovingen

De oude bekende van de politie V.S. (29), alias ‘Baba’ is in de derde week van april door de politie van het bureau Latour aangehouden. De man wordt er onder andere van verdacht vrijdagavond 29 januari een jongen te hebben beroofd, onder bedreiging met een scherp voorwerp, van zijn gouden oorbellen op de hoek van de Ramgoelamweg en de Kokostraat, zo bericht het Korps Politie Suriname zondagmiddag 2 mei.

Op een gegeven moment ontstond er een worsteling tussen het slachtoffer en ‘Baba’. Daarbij zag de verdachte kans weg te rennen met medeneming van de oorbellen.

De benadeelde ging hem achterna en in de Hockeystraat lukte het de benadeelde om V.S vast te pakken. Maar, ze raakten weer in een worsteling met elkaar. S. pakte op een bepaald moment een stuk steen en sloeg de jongen ermee op zijn hoofd. De slag was zo hard, dat de jongen het bewustzijn verloor. Na medisch te zijn behandeld deed het slachtoffer aangifte.

Op vrijdag 9 april liep een andere jongeman snijverwondingen op aan een hand toen V.S. hem in de Ramgoelamweg, ook onder bedreiging met een scherp voorwerp, probeerde te beroven van SRD 100. De verdachte koos echter het hazenpad, nadat het slachtoffer hem het scherp voorwerp afhandig had weten te maken. Deze jongeman moest ook medisch worden behandeld.

Op maandag 12 april werd een man op de Koffiedamweg van achteren aangevallen door V.S.. Daarbij werd de man door S. mishandeld met een stuk hout. Omstanders schoten de man te hulp en konden erger voorkomen. De verwondingen van de man waren van dien aard dat hij medisch behandeld moest worden. V.S. mishandelde deze man, omdat die daags tevoren had geweigerd om een fles bier voor hem te kopen in een winkel.

Na zijn arrestatie werd V.S. hij ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de man in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: