President Santokhi bezoekt door wateroverlast getroffen gebieden in districten

President Chandrikapersad Santokhi heeft zich donderdag 29 april aan het hoofd van een regeringsdelegatie georiënteerd in verschillende gebieden in Paramaribo, Wanica en Saramacca die door de aanhoudende regenval van de afgelopen dagen met wateroverlast te kampen hebben. 

Het staatshoofd werd vergezeld door vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Gracia Emanuels van Regionale Ontwikkeling en Sport, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Er is veel schade opgetreden aan vooral landbouwgewassen, maar ook huishoudens hebben materiële schade opgelopen. De regering is onmiddellijk ingekomen door SRD 100 miljoen te reserveren om de gevolgen van de ontstane situatie landelijk op te vangen. Een ministerieel team onder leiding van de minister van Openbare Werken zal zich hierover buigen.

President Santokhi: ‘Het is van eminent belang, dat de districtscommissarissen een commissie instellen om de onder water gelopen buurten op regionaal niveau te identificeren. Vanuit de samenleving moet de mogelijkheid bestaan dat ook zij oplossingen op papier kan afgeven aan de commissie. Regionale organen, namelijk ressortraadsleden en districtsraadsleden, moeten samen met de gemeenschap actief betrokken zijn in het oplossen van de problemen.’

De oplossingen van de samenleving zullen door deskundigen bestudeerd worden en waar nodig aangepast worden.

Minister Nurmohamed zei, dat de regering heeft besloten om met spoed ontwateringswerken en plannen in uitvoering te brengen. ‘De ophaal van lozingen zal integraal aangepakt worden. Alle primaire, secundaire, tertiaire lozingen zullen opgehaald worden. Alle sluizen en pompgemalen krijgen een onderhoudsbeurt. Dit alles is goed voorbereid en nu gaan we in de uitvoering.’

error: Kopiëren mag niet!