President Santokhi: ‘Er komt een instituut ter uitvoering aanbevelingen NRA-rapport’

Er komt op korte termijn een speciaal instituut dat zal worden belast met de uitvoering van de aanbevelingen van het National Risk Assessment (NRA) rapport. Dat zei president Chandrikapersad Santokhi donderdag 29 april tijdens het zogenoemd vragenuur van De Nationale Assemblee.

Hij zei, dat zodra de regering het rapport heeft doorgenomen en het definitief is, het zal worden aangeboden aan het parlement en het publiek. 

Het conceptrapport is onlangs door het Project Management Team (PMT) aangeboden aan de regering. ‘Het is een vrij lijvig rapport, dat thans wordt doorgenomen door de regering’, sprak de president. De eerste conclusie is volgens hem, dat Suriname enorme verbeteringen zal moeten doorvoeren in het witwasbeleid. 

Er zijn verschillende risicosectoren geïdentificeerd, waar speciale aandacht aan zal moeten worden besteed. Er is daarom enorm veel werk voor de regering om ook dit aspect van onze samenleving te herstellen, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

President Santokhi: ‘Als we niks doen, dan bestaat het risico dat we internationaal geïsoleerd zullen worden. Dat kunnen we niet gebruiken.’

error: Kopiëren mag niet!