Marktmeesters Centrale- en Noodmarkt overleggen met ministeries over mogelijke heropening

Dc Bhola pleit voor spoedige heropening openbare markten

Op het commissariaat Paramaribo Noord-Oost hebben Anil Dhanai en Patrick Grando, marktmeesters van respectievelijk de Centrale Markt en de Noodmarkt, woensdag 28 april overleg gevoerd over mogelijke heropening van de openbare markten. Ook waren aanwezig vertegenwoordigers van de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport, Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken en Justitie en Politie. 

De Belangengroep Markten gaf aan, dat de sluiting van de openbare markten ernstige gevolgen heeft gehad. Marktverkopers, landbouwers en consumenten worden gedupeerd door de situatie. Het zijn veelal personen die van dag tot dag leven. De situatie buiten de markten, waar de verkopers zich nu bevinden, is niet rooskleurig, zo bericht de voorlichtingsdienst van de regering donderdag 29 april.

De marktmeesters hebben gevraagd om spoedige heropening van de markten.

Districtscommissaris Ricardo Bhola liet weten, dat het commissariaat en de bestuursambtenaren alles gedaan hebben om geldende protocollen te implementeren en te handhaven. Hij pleitte ook voor de spoedige opening van de openbare markten, met inachtneming van alle geldende Covid-19-maatregelen.

error: Kopiëren mag niet!