‘Er wordt een schaap gestolen en de politie doet niets’

‘Er wordt een schaap gestolen en de politie doet niets.’ Dat zegt Mohar Akshaykoemar, die eigenaar is van een veebedrijf aan de Wayamboweg, in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

Op de ochtend van 22 april werd een schaap gestolen. ‘Het is de zoveelste keer. Eerder zijn ook al schapen gestolen, allemaal rasdieren’, zegt hij, ‘maar deze keer hebben ze ook geprobeerd om een stier mee te nemen. En niet alleen bij mij hoor, bij buren en anderen aan de Wayamboweg zijn onlangs ook dieren gestolen, waaronder recent nog een kalf. Het schaap dat vorige week verdween had ik voor SRD 4.000 in december gekocht. Ik heb zo’n 10 tot 15 van deze dieren, voor de handel. Ik kweek ze. Het zijn rasschapen. Naast schapen hebben we ook nog onder andere koeien, doksen, kippen.’

Op de vraag of hij iedere keer aangifte heeft gedaan bij de politie van de diefstallen, zegt hij: ‘Ja, iedere keer, bij het politiebureau te Jarikaba, maar de politie doet niets. Ze komen niet eens om onderzoek te doen, ze nemen slechts een aangifte op en zeggen vervolgens ‘we gaan het onderzoeken’. Maar, wat gaan ze onderzoeken? Ik heb nog nooit een agent op mijn perceel gezien.’

Volgens Akshaykoemar worden de dieren gestolen voor de handel. ‘De dieven komen trouwens vooral in de regentijd en dan ook nog tijdens de lockdown. Maar, we denken er nu over na om camera’s te gaan plaatsen, want sloten en kettingen houden de dieven niet tegen. We proberen nu via publiciteit aandacht te vragen voor de diefstallen hier ook in de hoop dat de gestolen dieren worden gevonden, maar vooral dat de politie in beweging komt. Wij lijden schade door de diefstallen.’

Op zijn Facebookpagina heeft hij bericht, dat de tipgever wordt beloond. Een noodgedwongen actie, omdat de politie geen enkele actie onderneemt en kennelijk de diefstal van vee, van dieren, geen prioriteit acht. 

PK

error: Kopiëren mag niet!