Bewoners Louiselaan na jaren verlost van wateroverlast

Bewoners van de Louiselaan in het centrum van Paramaribo zijn verlost van een jarenlang durend ontwateringsprobleem. Districtscommissaris (dc)  Ricardo Bhola heeft zich met ondernemers uit de buurt ingezet voor een oplossing. Bhola zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname donderdag 29 april, dat de Louiselaan tot een volksbuurt behoort. 

‘Berichten hadden mij bereikt, dat er jarenlange achterstanden waren en verwaarlozing was van de rioleringen.  Afgelopen week ben ik geweest voor oriëntatie en trof een zeer deplorabele situatie aan. Zo kan ik het niet laten. Ik heb er alles aan gedaan om met de ondernemers te praten, zodat wij samen de buurt kunnen helpen en het probleem kunnen oplossen’, aldus de districtscommissaris. 

Het commissariaat heeft het werk voorbereid. Het ligt in de bedoeling het werk donderdag af te ronden. ‘Alle rioleringen worden opgeschoond. Het werk wordt tegen een zachte gemeenschappelijke prijs gedaan.’

Hij stelt, dat er vertrouwen is in de regering en hem als districtscommissaris. Echter, de winnaar is uiteindelijk het volk van Suriname. ‘De mensen die wonen aan de Louiselaan zijn verlost van de ellende. De onhygiënische riolering, problemen met wateroverlast, dat alles behoort nu tot het verleden.’

Het commissariaat werkt aan een masterplan. Er zijn al werkzaamheden uitgevoerd in Blauwgrond en Rainville, waar ook sprake was van structurele verwaarlozing. ‘Inmiddels zijn er al zichtbare veranderingen’, aldus Bhola. Hij zegt dat alles integraal wordt aangepakt, met hulp van ondernemers. Binnenkort volgen ook andere buurten. ‘Mensen zullen uit de miserabele situatie gehaald worden.’

error: Kopiëren mag niet!