Voorzitter Bee van Assemblee tegen Covid-19 gevaccineerd

Vaccinatiedag in Moengo, Marowijne, donderdag 29 april

‘Ik wil deel zijn van de oplossing’, zei de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, woensdagmorgen 28 april nadat hij in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gevaccineerd was tegen Covid-19, zo bericht de voorlichtingsdienst van de regering.

De parlementsvoorzitter zei, dat er geen andere optie is ‘als je het belang van ons Suriname voorop zet’. ‘Dan moet je je laten vaccineren.’ 

Hij doet een oproep aan eenieder om zijn voorbeeld te volgen. Met het oog op de derde golf is er wat hem betreft geen andere optie. De voorzitter zou eerst tijdens de grote vaccinatie dag in Moengo gevaccineerd worden, maar vanwege verplichtingen in Paramaribo heeft hij zijn vaccinatie vervroegd.

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid organiseert het Nationaal Coördinatie Team Covid-19 vaccinatie in samenwerking met een nationaal team van verpleegkundigen, medici en vrijwilligers van verschillende instellingen donderdag 29 april een grote vaccinatie dag in het district Marowijne.

Locatie: Hubert Waaldijk School, te Moengo

Tijd: 09:00 – 14:00 uur

Er wordt gewerkt met een prioriteitenlijst, zodat de meest kwetsbare personen in onze samenleving het eerst beschermd worden. De volgende groepen zijn nu aan de beurt:

• Gezondheidswerkers

• Bewoners van bejaardentehuizen

• Iedereen boven de 60 jaar

• Personen tussen de 40-60 jaar met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten, suikerziekte, overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk

• Leerkrachten

Iedereen die zich aanmeldt moet een ID-kaart bij zich hebben. 

Op dezelfde dag wordt als onderdeel van de Covid-19 vaccinatie campagne ook een Libi Langa bord onthuld in Marowijne door districtscommissaris Olivia Dominie om elf uur ‘s morgens in Moengo Centrum, omgeving oud Suralco Hospitaal.

Eerdere borden zijn al onthuld in Paramaribo, Nickerie, Wanica, Saramacca, Coronie en Commewijne.

error: Kopiëren mag niet!