Onafhankelijk Kiesbureau overhandigt jaarverslag aan president Santokhi

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft woensdag 28 april  in de persoon van voorzitter Samseerali Sheik-Alibaks haar jaarverslag overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President. In de Kiesregeling is vastgelegd dat het Onafhankelijk Kiesbureau jaarlijks voor 1 april jaarverslag moet uitbrengen aan de president en aan de voorzitter van De Nationale Assemblee. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De voorzitter en de secretaris tekenen dit verslag namens het OKB, waarna het document overhandigd wordt aan het staatshoofd. President Santokhi is voornemens een team in te stellen om dit verslag inhoudelijk na te kijken. Het team zal ook tot taak hebben om op basis van het verslag actiepunten voor de regering te formuleren. 

Het OKB is momenteel bezig een aantal projecten te initiëren, terwijl enkelen reeds uitgevoerd worden en/of in de afrondende fase zijn. 

‘Ook kijken wij met het ministerie van Binnenlandse Zaken naar knelpunten die zich bij de verkiezing van 25 mei 2020 hebben voorgedaan en wat de oplossingsmodellen worden’, aldus OKB-voorzitter Sheikh-Alibaks. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken voert de projecten uit vanuit het Onafhankelijk Kiesbureau. Zo wordt er toezicht uitgeoefend op de projecten en wordt er, daar waar nodig, advies gegeven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: