SLM-directeur De Haan biedt vicepresident Brunswijk SLM Crisis- en Herstelplan 2021-2023 aan

SLM vraagt regering onder andere een maandelijkse ondersteuning van US$ 2 miljoen…

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft dinsdag 27 april de nieuwe directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Paul de Haan, met de directie en Raad van Commissarissen van deze  maatschappij, op bezoek gehad. Tijdens dit formele kennismakingsbezoek is de nieuwe SLM-directeur gepresenteerd aan de vicepresident, zo bericht het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

De Haan heeft bij deze ontmoeting het SLM Crisis- en Herstelplan 2021-2023 aangeboden aan Brunswijk.  In dit plan is onder andere een traject opgenomen om te komen tot imagoverbetering van de SLM, zodat het vertrouwen van de consument in de SLM toeneemt. Om het bedrijf verder gezond te maken wil de SLM ook het personeelsbestand, dat te log is, aanpakken. Een deel van het personeel zal op een natuurlijke wijze worden afgevloeid.

De leiding deed via de vicepresident een beroep op de regering voor een maandelijkse ondersteuning van 2 miljoen Amerikaanse dollar. Deze ondersteuning is noodzakelijk om de operationele kosten van het bedrijf te dekken en wordt aangevraagd voor de periode van 1 jaar. De ondersteuning zal maandelijks beschikbaar moeten zijn en zal gedurende het jaar langzaam worden afgebouwd. De SLM is momenteel bezig zijn bedrijfsactiviteiten aan te passen en wil niet alleen opereren als luchtvaartmaatschappij naar eindbestemmingen, maar ook als transit carrier. (Noord-, Midden- en Zuid Amerika).

De SLM vraagt de regering ook om de parastatale en overheidsafdelingen voor hun cargodiensten van en naar Suriname te verwijzen naar de SLM. Dit zal tot gevolg hebben dat een groot deel van de operationele kosten wordt gedekt. Ook vraagt de SLM de regering te bewerkstelligen dat wanneer de offshore olieboringen starten de drilling rights voor wat betreft cargo aan de national carrier wordt toegewezen. Dat gebeurt in andere landen ook. Het verzekert de SLM nu al van een inkomen door het vervoeren van de cargo voor de offshore activiteiten.

Ook vraagt de SLM betere vaststelling van protocollen ten aanzien van de Covid-pandemie. De maatschappij vraagt met name een definitief standpunt ten aanzien van de chartervluchten. Momenteel moet het bedrijf vanwege de total lockdown steeds passagiers alloceren en vluchten wijzigen. Zij doet een beroep op de regering om voor deze vluchten de protocollen aan te passen. Momenteel worden passagiers van en naar Suriname vervoerd, wanneer zij toestemming hebben van het ministerie van Buitenlandse zaken en Volksgezondheid.

De verzoeken van de SLM zullen binnen de regering worden besproken, aldus het Directoraat Volkscommunicatie.

error: Kopiëren mag niet!