Bij Tafelberg zo’n 900 kilo cocaïne onderschept

De redactie van Dagblad Suriname heeft vernomen, dat woensdagochtend 27 april bij Tafelberg ongeveer 900 kilo cocaïne is onderschept.

Er is een Cubaan aangehouden en naar een tweede verdachte, die het bos is ingevlucht, wordt nog gezocht.

In de directe omgeving zijn ATV’s aangetroffen, verpakkingsmateriaal, onderdelen van een vliegtuig en pompen. Een vliegtuig is vooralsnog niet aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om balen cocaine die uit een vliegtuig zijn gedropt.

De Tafelberg is met 1.026 meter boven de zeespiegel een van de hoogste bergen in Suriname. De berg ligt in het voormalige natuurreservaat Tafelberg, tegenwoordig onderdeel van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Het is een populaire expeditiebestemming.

PK

error: Kopiëren mag niet!