Leden veiligheidsdiensten ronden training Amerikaanse JCET af

Leden van de veiligheidsdiensten hebben gedurende zes weken deelgenomen aan het Joint Combined Exchange Training Program (JCET) van de Special Operations van het Southern Command USA (Socsouth). De afsluiting vond dinsdag 27 april plaats met het overhandigen van certificaten aan de deelnemers, zo meldt het ministerie van Defensie.

Vanwege de toename van het aantal Covid-19-besmettingen in het land de afgelopen dagen, moest de eerder geplande ceremoniële afsluiting, waar de deelnemers onder andere ook een demonstratie zouden geven over wat zij hebben bijgeleerd, worden afgelast. 

De training bestond uit verschillende soorten schiettechnieken, medische training, communicatie, tactische gevechts-, infiltratie- en aanvalstechnieken in de jungle en gebouwen, waaronder ook de zogenaamde ‘room clearing procedures’. Namens Suriname hebben leden van het Korps Speciale Troepen (KST) en de Counter Terrorism Unit (CTU) meegedaan aan deze training, terwijl de Socsouth met 11 trainers was vertegenwoordigd. 

De JCET-trainingen zijn speciaal opgesteld voor de Amerikaanse elite-eenheden. Dit geeft ook de troepen van het gastland de kans om deel te nemen aan deze training. Zowel Suriname als de VS erkennen het belang van deze training en het voortdurend partnerschap tussen de twee bevriende naties.

error: Kopiëren mag niet!