Aannemers van de Wegenautoriteit vragen bemiddeling vicepresident

Sinds medio vorig jaar zijn aannemers niet uitbetaald

Het aannemers Collectief van de Wegenautoriteit Suriname (ACWAS) heeft dinsdag 27 april een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk. De aannemers, die vanaf maart 2019 diverse contracten hebben met de Wegenautoriteit, zijn nog niet uitbetaald voor de laatste uitgevoerde werkzaamheden. In de petitie vragen de aannemers bemiddeling van Brunswijk tussen hen en de Wegenautoriteit, aldus het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

De aannemers hebben vanaf mei 2020 niets meer vernomen van de Wegenautoriteit. Hoewel de groep verschillende pogingen heeft ondernomen om te communiceren met het bedrijf heeft dit niet mogen baten. Volgens de aannemers is de Wegenautoriteit conform de overeenkomst in gebreke gebleven en weigert dit bedrijf aan te geven hoe en wanneer de aannemers in aanmerking zullen komen voor hun betaling.

Het aannemers collectief heeft met de indiening van de petitie ook een ultimatum gesteld aan de vicepresident. Indien de groep niet binnen 14 dagen na indiening een reactie krijgt van hem, dan ziet zij zich genoodzaakt andere stappen te ondernemen tegen de Wegenautoriteit Suriname. De verrichte  werkzaamheden omvatten het schoonmaken van wegen c.q bermen.

Vicepresident Brunswijk bedankte de groep voor het vertrouwen in hem en gaf aan het dispuut woensdag al in de Raad van Ministers te zullen bespreken met de minister van Openbare Werken. De aannemers krijgen hierna een reactie van de vicepresident op hun petitie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: