Leden coalitie willen opheldering van regering over opschonen bestand Bazo-verzekerden

De coalitie in De Nationale Assemblee heeft bij brief van dinsdag 27 april president Chandrikapersad Santokhi opheldering gevraagd over het opschonen van het bestand van Basiszorg-verzekerden bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

130.000 Verzekerden blijken uit het bestand te zijn verwijderd, waardoor er zo’n 70.000 zouden zijn overgebleven. ‘Wij zijn ervan bewust dat de regering Santokhi-Brunswijk heel hard aan de weg timmert om dit land uit de crisis te halen. De realiteit is echter, dat grote delen van de samenleving het heel erg moeilijk hebben, zeker in deze Covid-crisis’, aldus de coalitieleden.

Zij willen van de regering vernemen wat de norm is geweest die is toegepast bij het opschonen van het verzekerdenbestand. Ook willen zij vernemen welke armoedegrens daarbij is gehanteerd. Daarnaast vragen de coalitieleden om een overzicht van alle 130.000 personen die uit het bestand zijn verwijderd, en ook van de rond de 70.000 personen die zijn overgebleven.

Tot slot merken de politici van de coalitie op, dat er vele groepen in de samenleving zijn die zich niet kunnen verenigen met de wijze waarop het bestand met verzekerden is opgeschoond. Zij wijzen met nadruk op de groep van agrariërs uit zowel de kustvlakte en het binnenland, maar ook op de groep die ernstig is getroffen door de Covid-pandemie.

PK

error: Kopiëren mag niet!