Bij stelen en wegrijden auto wordt eigenaar door de dief (46) mishandeld

De 46-jarige R.P. is woensdag 21 april door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op de Mathoerastraat en aangehouden, nadat hij een auto had gestolen en de eigenaar ervan, die de diefstal trachtte te voorkomen, heeft mishandeld. De verdachte werd ter voorgeleiding overgedragen aan de politie van het bureau Uitvlugt, aldus bericht het Korps Politie Suriname dinsdag 27 april.

De eigenaar van de auto had op de dag van de diefstal op het politiebureau Uitvlugt aangifte van diefstal middels geweldpleging gedaan tegen de verdachte.

Volgens verklaring van de aangever had hij zijn auto met de contactsleutel erin op een locatie te Uitvlugt geparkeerd. Op een bepaald moment merkte R.P. dit op en attendeerde hem hierop. De aangever gaf P. te kennen dat hij daarvan op de hoogte was. R.P. liep het voertuig even voorbij om vervolgens terug te keren, in de auto te springen en ermee weg te rijden. De aangever probeerde hierop in zijn auto te stappen om de diefstal te voorkomen. R.P. reageerde daarop door de eigenaar van de wagen vuistslagen toe te brengen. De aangever werd dusdanig geslagen, dat hij de auto los liet en op het wegdek viel.

De dief reed vervolgens weg met de gestolen auto en liet die onbeheerd achter op een locatie te Geyersvlijt. 

Leden van het RBTP reageerden op een melding van een onbeheerd  aangetroffen voertuig. Het bleek de gestolen auto te zijn.

R.P. is een oude bekende van de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld

error: Kopiëren mag niet!