Ministerie van Volksgezondheid: ‘Terrassen voorlopig weer gesloten’

In de verscherpte maatregelen die tijdens de Zoom Covid-19 update persconferentie van zondag 25 april zijn bekendgemaakt, heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat terrassen (outdoor-dining) weer gesloten zijn.

‘De regering is zich terdege ervan bewust dat zoals in andere delen van de wereld, ook hier in Suriname diverse sectoren zwaarder zullen worden getroffen dan andere. Zij zoekt dan constant de juiste balans tussen de economie en het waarborgen van de openbare gezondheid. Hierbij zijn de uitdagingen manifest en komen diverse belangen soms tegenover elkaar te staan’, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname maandagavond 26 april.

Het streven van de overheid is dan ook om zo veel als mogelijk betrokkenheid te bewerkstelligen in het komen tot de nodige maatregelen. In deze is het advies van de medici, na gedegen overleg, steeds doorslaggevend. 

Epidemioloog Radjesh Ori, waarnemend directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), vertelt waarom de terrassen weer gesloten moeten worden: 

‘Alle plekken waar mensen bij elkaar komen die de verspreiding van Covid-19 of het risico daartoe kunnen verhogen, zoals de casino’s en overdekte markten, zijn gesloten. Zo ook de terrassen, omdat onder andere bij terrassen mensen langer bij elkaar zitten. Ze converseren met elkaar en nuttigen voeding en drank, waarbij men genoodzaakt is de mond- en neuskap bescherming af te zetten. Het risico is dus groter.’

‘In deze fase waarin we zitten, de derde golf dus, willen we voorkomen dat de situatie onbeheersbaar wordt. Vandaar dat de maatregelen nu worden getroffen, want we zien dat we in een stijgende trend zijn. Er is nog geen teken dat het aantal cases omlaag gaat, dus we zijn nog niet over de berg.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: