President Santokhi: ‘De veiligheidsdiensten moeten weer vertrouwen uitstralen en dienstbaar zijn’

Er is nogal wat onvrede onder de manschappen van het Korps Politie Suriname over diverse zaken. Zo is er onvrede over de gang van zaken rond hun zorgverzekering en diverse bevorderingen en over het tekort aan personeel. Ook is er wrevel over de relatie met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

President Chandrikapersad Santokhi ging hier zaterdagochtend, 24 april, in gesprek met presentator Faried Pierkhan van het programma Kal Aaj Aur Kal op RBN TV, kort op in.

‘Het probleem moet teruggebracht worden naar het vraagstuk van hoe het staat met veiligheidscontrole, veiligheidsdiensten. Die worden geëvalueerd, doorgelicht. Dat geldt voor het DNV (Directoraat Nationale Veiligheid), de doorlichting daar wordt komende maand afgerond. Ook het Nationaal Leger wordt doorgelicht en gereorganiseerd, de eerste voorstellen hebben we, de reorganisatie is goedgekeurd. Bij het Korps Politie Suriname is ook al een deel van de doorlichting gedaan, waarin het integriteitsvraagstuk aan bod is gekomen, reorganisatie, nieuwe bemensing van de top. We weten wat er bij het korps gaande is.’

‘Bij de Douane gaat ook veel mis, we verliezen inkomsten als Staat. Alle reorganisaties en doorlichtingen, dat hadden we beloofd aan de samenleving. Maar, het gaat niet makkelijk. Maar we gaan ze reorganiseren. De veiligheidsdiensten moeten weer vertrouwen uitstralen en dienstbaar zijn. Ze moeten ook door het volk benaderd kunnen worden en daarvoor moet men geen angst hebben.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!