Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en de lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize T. had Pindasoep met tom tom;

Recept: Bami (vegetarisch)

Ingrediënten: kopje sojabrokken, 350 gr. Mie, 250 gr. Spitskool, 2 takjes selderij, 4 teentjes knoflook, 1 kleine ui, 4 theel. Olie, zout, 4 pimentkorrels, 1 theel. Ketoembar, 3 stukjes laos (± 1 cm), 1 salaamblad, 5 theel. ketjap

Bereiding Bami (vegetarisch)

Breng water aan de kook met wat zout en een stukje laos, daarna de mie toevoegen en laten koken totdat het gaar is. In een vergiet doen en met koud water omspoelen zodat het niet plakt. De sojabrokken koken in water waaraan met 4 pimentkorrels, 1 teentje knoflook en salaamblaadje. Na 15 min. de brokken van het vuur afhalen, de pimentkorrels, teentje knoflook en het salaamblaadje verwijderen. De knoflook fijnwrijven. De sojabrokken marineren met de ketjap, de fijngewreven knoflook, ketoembar, stukjes laos en een beetje zout. De spitskool in fijne reepjes snijden. De selderij en de ui fijnsnijden. In wat olie de fijngesneden uitjes fruiten en de mie toevoegen en roerbakken. Daarna de sojabrokken, ketjap en zout toevoegen en blijven omscheppen. Als de mie bijna klaar is de spitskool en de fijngesneden selderij toevoegen en goed omscheppen.

(Bron recept: sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: