BAFTA kondigt jury aan voor Breakthrough India 2021

De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) maakte de illustere lijst van juryleden bekend voor haar debuut BAFTA Breakthrough India initiatief, ondersteund door Netflix. Vooraanstaande professionals uit de film-, game- en televisie-industrie kwamen samen om de getalenteerde winnaars van dit jaar te selecteren. De jury werd voorgezeten door BAFTA Breakthrough India Ambassadeur, A R Rahman.

De BAFTA nodigde kandidaten uit het hele land uit om zich aan te melden voor hun baanbrekende talent initiatief ‘BAFTA Breakthrough India’. Door het overweldigende aantal kwaliteitsvolle kandidaturen uit de film-, game- en televisie-industrie in het hele land, zal het initiatief niet vijf maar tien opkomende Indiase talenten uit de drie sectoren erkennen. De definitieve lijst van genomineerden zal begin mei 2021 worden bekendgemaakt.

De tien winnaars van de BAFTA Breakthrough India krijgen één-op-één begeleiding en carrièrebegeleiding, een volledig stemgerechtigd BAFTA-lidmaatschap en toegang tot BAFTA-evenementen en netwerkmogelijkheden, zowel in het VK als internationaal.

Vanwege de aanhoudende Covid-19 pandemie is de jury virtueel bijeengekomen, waarbij een diverse mix van nationale en internationale kennis uit de film-, game- en televisie-industrie bijeen is gebracht.

De lijst van juryleden voor 2021 omvat:

AR Rahman – Jury Chair (Muziek Componist)

Anupam Kher (Acteur)

Charu Desodt (Former BAFTA Breakthrough & Games Producer)

Krishnendu Majumdar (BAFTA CVoorzitter en  TV Producer)

Mira Nair (Regisseur/Schrijver/Producer)

Monika Shergill (VP, Content, Netflix India)

Shonali Bose (Regisseur/Schrijver/Producer)

Siddharth Roy Kapur (Grondlegger & Producer van Roy Kapur Films)

error: Kopiëren mag niet!