Mijlpaal voor Major Drilling in Merian goudmijn: in 484 dagen geen enkel incident bij boorteams

Het internationaal opererende boorbedrijf Major Drilling viert in Suriname een veiligheidsmijlpaal in de Newmont Merian goudmijn, zo meldt het bedrijf dinsdag 13 april. Gedurende 484 opeenvolgende dagen, van 29 oktober 2019 tot 24 februari 2021, hadden boorteams geen registreerbare incidenten, omdat ze veilig, voornamelijk kernboringen, in de mijn voltooiden.

In de Merian goudmijn zijn de teams van Major Drilling Suriname trots om hun lange staat van dienst op het gebied van veiligheid te kunnen vieren.

‘Het team deed het uitstekend om meer dan een jaar zonder een registreerbaar incident te werken – er was niet eens een EHBO-blessure’, zegt Marc Turcot, General Manager van Major Drilling Guyana Shield.

Turcot merkt ook op, dat sinds Major Drilling in 2012 in de Merian mijn begon te werken, boorteams geen tijdverlies hebben geleden.

‘Dat is nog een reden waarom we onze waardering tonen voor onze gewaardeerde klantrelatie. We zijn er trots op om de gelegenheid met ons team te vieren en onze langdurige samenwerking met Newmont te eren.’

Bijkomend werk in de Merian goudmijn omvat een kleiner contingent van het Major Drilling-team, dat eind juli 2020 is begonnen met het boren van explosiegaten. Major Drilling heeft een nieuw aangeschafte D65-boor van Zweden naar Suriname vervoerd, speciaal om te voorzien in de boorbehoeften in de mijn (https://www.majordrilling.com/major-drilling-and-newmont-blast-ahead-with-suriname-results/). De D65 is een belangrijke aanvulling op de Zuid-Amerikaanse vloot van Major Drilling in Suriname, waar Major Drilling sinds 1995 actief is.

‘We beginnen een vraag te zien naar gespecialiseerde boordiensten in Zuid-Amerika en we bereiden ons voor om aan die vraag te voldoen’, aldus Ashley Martin, Major Drilling VP Operations – Zuid-Amerika, gevestigd in Hermosillo, Mexico.

In de afgelopen jaren heeft Newmont aanzienlijk geïnvesteerd in de goudmijnactiviteiten aan de oppervlakte in de Merian-mijn. Sinds oktober 2016 is er commerciële productie aan de gang.

Voor Newmont voeren boorteams ook horizontale boringen, ontwateringsputten en diverse kleine geotechnische programma’s uit. Het personeel van Major Drilling, dat ongeveer 70 van het 2.000 man sterke personeelsbestand van de Merian goudmijn uitmaakt, bestaat voornamelijk uit kernboringen. Ze trainen uitgebreid en regelmatig in veiligheidssystemen, zodat ze met vertrouwen resultaten kunnen leveren bij het project.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: