N.V. Samenwonen verhardt de Timorweg in Commewijne

Projectontwikkelaar ‘N.V. Samenwonen’ heeft het initiatief genomen om de Timorweg te verharden. De Timorweg is de toegangsweg vanuit de Oost-Westverbinding,  naar het ecoproject Jagtlust en Zirconia Village beide in ontwikkeling gebracht door de verkavelaar. Het project is nu afgerond, zo schrijft N.V. Samenwonen woensdag 14 april in een uitgebracht persbericht.

De Timorweg is in 2014 met toestemming van de toenmalige districtscommissaris Ingrid Karta-Bink door N.V. Samenwonen gekoppeld met de Oost-Westverbinding. Daartoe werd de Timorweg [tegenover Natuurpark Peperpot] verlengd met nog eens een kilometer. 

Terwijl de verkavelingsprojecten van N.V. Samenwonen zelf goed ontwaterd zijn, bleek de toegangsweg echter tijdens de regentijd voor zwaar ongerief te zorgen voor de omliggende bewoners en voor de bewoners van Ecoproject Jagtlust en Zirconia Village. 

Het gehele gebied, dat nu meer en meer tot ontwikkeling komt, heeft de aandacht van de ontwikkelaars, vandaar het besluit om op eigen kosten de 1.5 kilometer lange weg te verharden met basecourse steenslag. Met het inzet van een tractor en compactor is 1.100 m3 basecourse verspreid.

Hiermee zal de Timorweg, ook in periodes van zware regenval, beter begaanbaar blijven en een vlottere doorgang bieden. 

Het verharden van de weg is uitgevoerd onder supervisie van de plaatselijke RR leden en de DC Mohamedsafiek Radjab van Commewijne.  

N.V. Samenwonen wil met deze geste als verkavelaar en ontwikkelaar ook een bijdrage te leveren aan de gemeenschap waar zij werkt en aan de ontwikkeling van Suriname, met name het district Commewijne.

error: Kopiëren mag niet!