Anthony Nesty gaat zwemteam Universiteit van Florida coachen

Anthony Nesty, de Olympisch gouden medaillewinnaar, is benoemd tot hoofd zwemcoach aan de Universiteit van Florida. Dit, nadat de universiteit ervoor koos om zowel hun zwem- als duikprogramma’s voor mannen als vrouwen te combineren tot één programma. 

De geboren Trinidadiaan emigreerde met zijn familie in zijn kinderjaren naar Suriname en begon als kind met zwemmen. Nadat hij veelbelovend was als zwemmer, schreef hij zich in bij de beroemde Bolles School in Jacksonville, waar hij trainde onder Gregg Troy, die twee decennia bij Bolles doorbracht, in de aanloop naar de Olympische Zomerspelen van 1988. Nesty zwom voor Suriname in Seoul en won de eerste Olympische medaille van het land (en nog steeds de enige Olympische gouden medaille) door de Amerikaanse favoriet Matt Biondi met een honderdste van een seconde te verslaan op de 100 meter vlinderslag. 

Nesty, een UF-afgestudeerde in 1994 en een UF Hall of Fame Inductee, is een van de meest gedecoreerde zwemmers in de geschiedenis van Gators en heeft op internationaal niveau enorm veel succes geboekt als deelnemer en coach. Hij won ook een bronzen medaille op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, ​​en zijn medailles zijn nog steeds de enige Olympische medailles van Suriname.

In totaal heeft Nesty gecoacht bij drie verschillende Olympische Spelen en was de Surinaamse vlaggendrager op de Zomerspelen van 2008 in Beijing, China. 

Nesty heeft de afgelopen drie seizoenen gewerkt als hoofdtrainer van de mannen in Florida, en de Olympisch kampioen en UF-uitblinker maakte de afgelopen 23 jaar deel uit van het personeel van Florida.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: