BAFTA 2021 brengt eerbetoon aan Rishi Kapoor en Irrfan Khan

Te midden van de glitter en glamour van de 74e British Academy of Films and Television Awards (BAFTA), bleven fans emotioneel achter bij het In Memoriam segment toen Indiase iconen Irrfan Khan en Rishi Kapoor een eerbetoon kregen. De acteurs overleden vorig jaar april.

Fans deelden screenshots van de uitreikingsceremonie en gingen naar sociale media om hun verdriet en trots te uiten over het feit dat de acteurs werden geëerd bij de prestigieuze prijsuitreiking. Een fan met de naam Bhushan tweette laat op de avond: “Mijn hart bij het zien van Irrfan en Rishi Kapoor in het memoriam segment 💔 #BAFTA,” terwijl een ander een clip deelde uit The Lunchbox, “En *zo* bedroefd om te zien dat geweldige acteur Irrfan Khan dit jaar is overleden. Hij was geweldig in The Lunchbox een paar jaar geleden. Geweldige acteur.” Veel internationale fans toonden zelfs verbazing over het heengaan van de acteurs.

De video die zondag tijdens de prijsuitreiking werd afgespeeld, begon met een eerbetoon aan prins Philip, de hertog van Edinburgh. De vermelding van Irrfan Khan werd afgespeeld samen met een dialoog uit zijn Hollywood-film Life of Pi. De acteur overleed op 29 april in Mumbai, nadat hij twee jaar lang had gevochten tegen een neuro-endocriene tumor. Superster van weleer Rishi Kapoor overleed een dag later, ook aan kanker op 67-jarige leeftijd.

De BAFTA eerde ook postuum George Segal, Sean Connery, Yaphet Kotto, Barbara Windsor, Olivia de Havilland, Alan Parker, Max von Sydow, Kirk Douglas, Christopher Plummer en Chadwick Boseman.

Op de uitreikingsavond, die in de Royal Albert Hall in Londen werd gehouden, traden onder anderen Bollywoodster en nu wereldwijd icoon Priyanka Chopra Jonas en Hugh Grant en Tom Hiddleston op als presentatoren. Gezien de pandemie namen de ontvangers hun onderscheidingen echter op afstand in ontvangst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: