Vrouw (28) verdacht van twee woninginbraken

De 28-jarige Y.S. is donderdag 1 april door de politie van het bureau Uitvlugt aangehouden op haar woonadres te Uitvlugt. Twee personen hadden op 29 maart aangifte van diefstal gedaan en in het onderzoek kwam de jonge vrouw als verdachte in beeld, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag april.

Uit de woning van van een van de aangevers werden onder andere een 42 inch televisietoestel en twee laptops gestolen en uit het huis van het tweede slachtoffer twee horloges, sieraden en parfums.

De politie startte met een onderzoek waarin uit camerabeelden bleek, dat een personenauto gebruikt was bij beide inbraken. Via het kentekennummer kwam de politie erachter, dat Y.S. die auto had gehuurd bij een autoverhuurbedrijf. 

Volgens verklaring van Y.S. had zij de auto op haar naam gehuurd voor een vriendin. S. verklaarde alleen de roepnaam van die vriendin te weten en dat zij niet weet waar die vriendin woont.  

In het belang van het onderzoek werd Y.S. na overleg met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld door de politie. Het voertuig, dat zij op haar naam had gehuurd, is hangende het onderzoek in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!