Nederlandse minister van Defensie bezoekt president Santokhi

De Nederlandse minister van Defensie, Anna Bijleveld-Schouten, heeft vrijdag 9 april een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis. De minister zei het een eer te vinden, dat zij een bezoek heeft kunnen brengen aan de Suriname. Zij benadrukte, dat Suriname een belangrijke partner is, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

President Santokhi zei enorm ingenomen te zijn met het bezoek van de defensieminister. ‘Ik ben blij met uw bezoek, aangezien het een voortzetting is van de versterkte betrekkingen tussen onze twee landen sinds ik als president aantrad. Uw bezoek is een duidelijk signaal, dat zowel de regering van Nederland als van Suriname, waarde hechten aan een goede en vruchtbare bilaterale samenwerking.’ Het staatshoofd kijkt uit naar de resultaten, die zullen voortvloeien uit de gehouden deliberaties.

Bijleveld-Schouten is van 7 tot en met zaterdag 10 april op uitnodiging van minister Krishna Mathoera van Defensie op werkbezoek in Suriname. De ministeries van Defensie van beide landen hebben bereidheid geuit om te willen samenwerken op uiteenlopende gebieden, zoals jungletrainingen en kennisuitwisseling voor de muziekkapel en militair protocol, technische assistentie verleend door Nederland aan het Surinaams Nationaal Leger op het gebied van organisatieontwikkeling, en samenwerking tussen de Surinaamse Militaire Academie en de Nederlandse Defensie Academie op het gebied van opleidingen en trainingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: