Stilstand in toerismesector hard aangekomen bij tourguides

Errol Gezius, secretaris van United Tour Guides Suriname

(UTGS) zegt dat door de situatie met corona meer dan 100 gidsen nu moeten improviseren. Het toerisme ligt al langer dan een jaar stil. In de afgelopen periode is er geprobeerd steun te vragen voor de gidsen namens de organisatie, echter zonder het gewenste resultaat, vertelt Gezius. Op individuele basis kan Gezius niet bevestigen of het wel is gelukt, echter heeft hij daarvoor geen signalen uit het veld. Andere voorstellen vanuit de organisatie om de gidsen in te zetten op een andere manier, zoals voorlichter, zijn eveneens niet gehonoreerd, vertelt hij verder. Door de situatie hebben de gidsen het werk wat zij hiervoor deden, weer opgepakt. Sommigen zijn terug in de bouw, anderen zijn aan landbouw gaan doen, terwijl voor anderen nieuwe talenten zijn ontstaan. “Een maakt nu meubels en daar heeft hij het heel druk mee.” Gezius licht toe dat de meesten het hebben overleefd. “Op de een of andere manier.” Ook voor hemzelf is de lange periode van stilstand in de sector een uitdaging geweest, maar kan hij de klappen opvangen door les te geven en klusjes hier en daar te doen, licht de tourguide tot slot toe.


RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: