Regen als zegen

“Regen verklaren velen als zegen, maar uiteindelijk maakt het de verkoop moeilijker voor ons”, zeggen enkele standhouders, die langs de straat verkopen aan de krant. Het is voor velen niets nieuws dat de verkoop niet gemakkelijk zal gaan bij de klimaatsverandering. “Zolang je in deze branche start, moet je op je hoede zijn. Wij moesten uit ervaring, na zoveel jaren, al een heel ander systeem hebben opgezet. De verkoop moet anders of makkelijker gaan; regen of niet. Een hoofdpijn moet de inkomsten zijn of het aantal klanten per dag en niet de manier waarop er verkocht wordt”, zegt een standhouder.

“Maar de situatie maakt het iedere keer moeilijk. Eerst was het financieel en dan covid-19 en nu is het beide en verhoogde prijzen. Dus je wordt drie keer geslagen voor je opstaat. Velen proberen de verkoop gemakkelijker en veiliger te maken, maar je moet ook financieel goed zitten. Als je dat niet hebt, zal je moeten roeien met de riemen die je hebt en moeten slikken”, aldus de standhouder.

Channa, ook een verkoper langs de straat, gaf aan dat zij pas is komen kijken. Zij is pas begonnen met het verkopen van chips-soorten en droge garnalen. “Je gaat ook niet gelijk groot kunnen beginnen, als je niet weet wat je precies wil. Ik voel nog even hoe het gaat en dan zal ik aan een vaste funding werken. Het hangt ook van de verkoop af”, benadrukt zei. Nu is het verkopen onder een parasol nog een optie. Amiet gaf aan dat hij beetjes bij beetjes heeft moeten sparen om iets op te zetten. Hij verkocht eerst onder een parasol en besloot na twee jaren iets nagelvast op te zetten. “Het is heel moeilijk. Je gaat alles waarvan je houdt moeten stoppen om te sparen. In deze moeilijke tijd lijkt veel onmogelijk te zijn. Maar ja, je moet iets doen anders zal je in de regen moeten hosselen om toch uit te komen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!