Regering zet Surzwam in om productie landbouwsector te bevorderen

De regering wil staatsbedrijf NV Suriname Zwaar Materieel (Surzwam) inzetten ter bevordering van de productie binnen de landbouwsector. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij zegt dat boeren gefaciliteerd zullen worden met goedkope machinediensten, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

‘Uiteindelijk willen wij de kostprijs voor de boer verlagen en de mechanisatiegraad verder opvoeren’, aldus de minister woensdag na een vergadering met Surzwam op het kabinet van president Chandrikapersad Santokhi.

‘Surzwam is de afgelopen tijd bezig geweest in Wageningen. Er was daar een calamiteit met de waterhuishouding en door ingrijpen van het staatsbedrijf hebben wij daar enkele hectares meer aan rijst kunnen inzaaien. Surzwam moet als katalysator werken om meer productieverhoging te bewerkstelligen.’

De bedoeling van de regering is om productieverhoging te stimuleren om zoveel als mogelijk exportmogelijkheden te benutten. Een belangrijke vereiste daarbij is een redelijke prijs. 

‘We gaan kijken hoe wij de handen ineen kunnen slaan om de agrarische ontwikkeling goed van de grond te krijgen’, zegt Pretab Bissumbar president-commissaris van Surzwam. Zijn bedrijf heeft de regering, onder leiding van president Santokhi geïnformeerd over de stand zaken. 

De huidige Raad van Commissarissen is voornemens om binnenkort de eerste aandeelhoudersvergadering ooit in het 16-jarig bestaan van Surzwam te organiseren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: