Regering maakt kennis met aankomend waarnemend procureur-generaal Paragsingh

President Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie hebben woensdag, met het naderend pensioen van procureur-generaal Roy Baidjnath Panday – die ook aanwezig was -, kennis gemaakt met de aankomende waarnemend procureur-generaal, Garcia Paragsingh.

Baidjnath Panday gaat na zeven jaren dienst binnenkort met pensioen. Van hem wordt vrijdag op een gepaste manier afscheid genomen door president Santokhi. De procureur-generaal leidt het Openbaar Ministerie nog tot 12 april. Per 13 april heeft Paragsingh in de functie van waarnemend procureur-generaal de leiding over het Openbaar Ministerie. 

Het was van belang om aan de vooravond van de start van haar waarneming nader kennis te maken met Paragsingh, die tijdens de ontmoeting aangegeven heeft bereid te zijn om deze belangrijke taak op haar schouders te nemen. De regering gaat akkoord met de voordracht van Paragsingh als waarnemend procureur-generaal, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

De aankomend waarnemend procureur-generaal wordt breed gedragen en heeft genoeg kennis en ervaring. Baidjnath Panday heeft vanaf 2014 leiding gegeven aan het Openbaar Ministerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: