Man (30) aangehouden die ex-vrouw en familieleden sinds 2017 via social media bedreigt


De politie van het bureau Corantijnpolder heeft zaterdag 3 april K.S. (30) aangehouden die ervan wordt verdacht zijn ex-vrouw en haar familie met de dood te hebben bedreigd via social media. Dit meldt het Korps Politie Suriname donderdag 8 april.

Een 28-jarig familielid deed aangifte van deze bedreiging bij de politie te Corantijnpolder. Zij verklaarde, dat al haar familieleden in Nederland woonachtig zijn en dat zij de enige is die in Suriname woont. Haar jongere zus, die getrouwd was met de verdachte K.S., vertrok naar Nederland en verbrak zes jaar geleden de relatie met K.S. Dit viel niet in goede aarde bij de man en vanaf 2017 bedreigd hij zijn ex-vrouw en haar familie met de dood.

Via Messenger maakte de verdachte contact met de aangeefster en andere familieleden. Het blokkeren van zijn account op social media wierp geen vruchten af, omdat hij met andere accounts doorging met de bedreigingen. In zijn berichten gaf de verdachte te kennen, dat hij de hele familie zou afmaken en dat hij bloed wilde zien.

De aangeefster voelde zich vanwege de bedreigende uitlatingen niet meer veilig en deed toen aangifte bij de politie. Als bewijs overlegde zij een hardcopy van de berichten die K.S. via Messenger stuurde.

De man werd opgespoord en op zijn woonadres aangehouden. Hij werd ter voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie overgebracht naar het politiebureau. Hij gaf toe de bedreigingen uit boosheid en jaloezie aan het adres van zijn ex-partner te hebben gedaan.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd hij in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!