Mora Kondre krijgt binnen een maand elektriciteit

Met het heien van de eerste elektriciteitspaal zijn de werkzaamheden om het dorp Mora Kondre, in Marowijne, te voorzien van elektriciteit gestart, zo bericht het Kabinet van de Vicepresident dinsdag 6 april.

Verschillende sprekers stonden stil bij deze stap en het positief effect dat het zal hebben op de ontwikkeling van dit gebied.

In tegenstelling tot de prognose van de directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) om binnen twee maanden elektriciteit in dit gebied te hebben, stelde president-commissaris Leo Brunswijk dat hij gaat voor een periode van vier weken. ‘In de week van 5 mei moet dit gebied elektriciteit hebben’, aldus Leo Brunswijk. 

De directeur van de EBS, Marcel Eyndhoven, riep de mensen op om alvast de installatie thuis zo snel mogelijk in orde te maken.

‘Ik verheug mij op de dag waarop dit gebied daadwerkelijk voorzien zal zijn van elektriciteit. Het is nu de tijd om ontwikkeling te brengen, want de gemeenschap is veel te lang in het duister gebleven. Het eindigt niet bij dit dorp!’, aldus Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: