Politiebericht over aanrijding met twee doden tussen truck en busje op Oost-Westverbinding

Het Korps Politie Suriname bericht, dat de 29-jarige automobilist Rosario Thalia en zijn bijrijder Djemesi, van wie overige personalia nog ontbreken, afgelopen maandagavond zijn overleden na een aanrijding met een truck met oplegger op de Oost-Westverbinding.

De politie van het bureau Richelieu kreeg omstreeks kwart voor tien ‘s avonds een melding van een aanrijding tussen twee voertuigen op de Oost-Westverbinding. Ter plaatse troffen agenten een vrachtwagen met oplegger en een Toyota Voxy die op zijn zij op de rechter berm was gekanteld aan.

De bestuurder van de Toyota Voxy zat bekneld in het busje, terwijl zijn bijrijder ongeveer een meter verderop lag. Thalia en zijn bijrijder vertoonden geen levensteken meer. Een arts die ter plaatse kwam stelde de dood van de  twee verkeersslachtoffers vast. De 35-jarige vrachtwagenchauffeur A.V. kwam met de schrik vrij.

Het politieonderzoek wees uit, dat beide bestuurders kort voor de aanrijding in dezelfde richting over de Oost-West verbinding reden. Zij kwamen vanuit de richting van Stolkertsijver en reden richting Tamanredjo.

Ter hoogte van plantage de Hulp, ramde Thalia, die vermoedelijk met een vrij hoge snelheid reed, door tot nog toe onbekende reden de achterzijde van de vrachtwagen. Hij probeerde daarbij uit te wijken, maar kwam tegen de laadbak van de DAF-truck aan. Door de slag sneed een deel van de linkerzijde van de Toyota Voxy af en bleef midden op het wegdek achter. Het ander deel van het voertuig slipte van de weg, kantelde en belandde op zijn zij op de rechterberm. Bijrijder Djemesi moet hierbij uit het voertuig zijn geslingerd.

Beide bestuurders waren in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Beide lichamen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de voertuigen aan een herkeuring zullen worden onderworpen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: