AR Rahman onthult dat Mani Ratnam hem inspireerde

Muziek maestro AR Rahman, die debuteert als producer en co-schrijver met de film 99 Songs, zei zaterdag dat het filmmaker Mani Ratnam was die hem inspireerde zijn artistieke kant als storyteller te verkennen.

De muzikale dramafilm is een verhaal over kunst en zelfontdekking van een zanger die een succesvol muziekcomponist wil worden. In de hoofdrollen van 99 Songs, geregisseerd door debutant Vishwesh Krishnamoorthy, spelen de nieuwkomers Ehan Bhat, Edilsy Varghese en Tenzin Dalha, een Indiase acteur van Tibetaanse afkomst.

Rahman, die ook meeschreef aan de film, herinnerde zich de tijd toen Ratnam hem vertelde hoe het vertellen van een filmverhaal en het maken van een liedje een gemeenschappelijk proces hebben.

“Mani Ratnam zei ooit tegen me dat als je weet hoe je een film moet maken, je ook een liedje kunt maken. Je hebt de inleiding, het thema van het liedje, de melodie en dan doe je de achtergrondmuziek. Dan komt de antara en je hebt een reis die uiteindelijk prachtig eindigt,” zei de muziekregisseur in een verklaring.

De Oscar-winnaar heeft gezorgd voor de muziek voor verschillende films van Ratnam, waaronder Roja, Bombay, Dil Se, O Kadhal Kanmani, Guru en Thiruda Thiruda.

In 99 Songs zijn ook acteurs te zien als Lisa Ray, Manisha Koirala, Aditya Seal, composer-drummer Ranjit Barot en Indian Ocean’s Rahul Ram. Rahman heeft ook voor deze film de muziek gedaan. De film zal op 16 april in de bioscopen te zien zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: