Virtuele aanbieding kopie geloofsbrieven van niet-residerende ambassadeurs aan minister Ramdin

De niet-residerende ambassadeurs van Turkije, België en Colombia hebben onlangs kopieën van hun geloofsbrieven aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking aangeboden. Mede vanwege de reisrestricties in het kader van Covid-19 konden deze diplomaten niet afreizen naar Paramaribo om deze formele handeling te plegen en is de mogelijkheid gecreëerd om dit via een virtueel platform af te handelen. 

Suriname onderhoudt diplomatieke betrekkingen met 141 van de 193 lidlanden van de Verenigde Naties. Suriname heeft 19 diplomatieke missies in bijna alle regio’s van de wereld. Het is voor het land een belangrijke toegang tot de wereld, aldus het ministerie in een persbericht.

De rode draad tijdens de plechtigheden was de goede bilaterale relaties die Suriname onderhoudt met deze bevriende naties. Minister Ramdin en de ambassadeurs hebben gesproken over welke stappen ondernomen

kunnen worden om de onderlinge samenwerking te verbeteren en waar nodig uit te breiden.

De Belgische ambassadeur Hugo Verbist gaf aan dat er gekeken zal worden naar welke projecten gezamenlijk kunnen worden uitgevoerd. Er werden samenwerkingsprojecten genoemd in het kader van de watervoorziening en toerisme. De standplaats van deze niet-residerende ambassadeur is Jamaica.

De ambassadeur van Turkije, mevrouw Bengu Yigitguden, memoreerde onder meer samenwerking op onder andere het gebied van industrie, toerisme alsook investeringen op verschillende gebieden.

Martha Cecilia Pinilla Perdomo, ambassadeur van Colombia, heeft onder meer de samenwerking in de mijnbouw, de agrarische sector en capaciteitsversterking aangestipt alsmede samenwerking in het kader van PROSUR ( Forum for the Progress and Development of South America – Foro para el Progreso y Desarrollo de América del Sur).

Minister Ramdin heeft eerder op 18 februari een gesprek gehad met zijn Colombiaanse collega Claudia Blum, waarin diverse zaken zijn besproken om de betrekkingen aan te halen.

De standplaats van de ambassadeurs van Turkije en Colombia is Port of Spain. Op een nader te bepalen tijdstip zullen de nieuwe ambassadeur hun geloofsbrieven zullen aanbieden aan president Chandrikapersad Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: