Task Force moet problemen rond basiszorg en BaZo-kaart oplossen

Op instructie van president Chandrikapersad Santokhi is een Task Force opgezet bestaande uit de ministers van Volksgezondheid, Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Binnenlandse Zaken, Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Financiën en Planning, Regionale Ontwikkeling en Sport én het Staatsziekenfonds (SZF) met als doel de problemen rond de basiszorg en de BaZo-kaart op te lossen. Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Met betrekking tot de specifieke verzekerde groepen meldt de Task Force het volgende:

Basiszorg voor personen in de leeftijd van 0-16 en 60+: De medische zorg voor deze groep zal gegarandeerd zijn tot 31 december 2021.

Verlenging van de Basiszorgverzekering geschiedt uitsluitend bij het SZF. Nieuwe aanvragen geschieden nog steeds via de Basiszorgkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Basiszorgverzekering voor personen in de leeftijd van 17-59): De medische zorg voor deze groep, waarvan de pasjes vanaf 31 juli 2020 zijn verlengd, is tot en met 30 april 2021 gegarandeerd. De verlenging en aanvraag van de verzekeringspas geschiedt vooralsnog via de Basiszorgkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting maakt een inhaalslag, ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid en het SZF. Hierbij zullen zij die een aanvraag hebben gedaan en nog geen pas hebben ontvangen in de maand april worden afgehandeld. 

De interne communicatie naar alle dienstverleners zal via het SZF plaatsvinden.

Gebleken is, dat duizenden pasjes nog niet zijn afgehaald bij het SZF. Eenieder die een aanvraag heeft gedaan wordt gevraagd bij het SZF of de Basiszorgkantoren te informeren omtrent de status van de aanvraag.

Voorts kijkt de Task Force naar andere modaliteiten om de niet opgehaalde pasjes via andere mogelijkheden te distribueren.

‘Wij zijn druk bezig met het repareren van de Basiszorgwet. De pas geïnstalleerde commissie voor het repareren van deze wet is in het proces van verbetering hiervan met betrokkenheid van alle actoren. Tot slot bedanken wij het volk voor haar begrip en geduld. De regering doet er alles aan om het zorgstelsel wederom gezond te maken, zodat eenieder gegarandeerd is van kwalitatieve zorg.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: