“Na de zware offers zullen we wel beloond worden”

De drukte bij Waka Pasi tijdens Phagwa bestond grotendeels uit tieners en jongeren. Uit alle richtingen stroomden mensen naar de locatie. Op verschillende plekken was er luide muziek te horen. Er is flink gefeest en aardig wat bier en andere alcoholhoudende drank gebruikt, ook door minderjarigen, voordat de politie rond 18.00 uur op de drukte afkwam. Naar aanleiding daarvan heeft Dagblad Suriname gesproken met de aanwezigen op die dag en met jongeren die op die dag thuis waren. Roger die aanwezig was te Waka Pasi, gaf aan dat het niet mocht, maar dat hij het niet langer kon volhouden. “Ik was gewend op de feestdagen met mijn vrienden de stad in te gaan. Ik frustreerde toen het zo erg was met covid-19, maar nu het getemperd is, dacht ik ietwat los te gaan. We konden het allemaal niet meer volhouden”, zegt Roger.

“Ik ben blij dat wij iets vrijer kunnen bewegen, maar zonder een bezigheid is het probleem nog niet opgelost”, zegt Kristal. “Je had vroeger nog leuke activiteiten of evenementen, maar nu kan ik alleen naar de mall of stad. Dat is na een tijdje balen. Er moet speciaal iets voor ons gehouden worden. Niet naar school kunnen, streste mij al en het feit dat ik ook nog thuis moest blijven, maakte het nog erger, dus op Phagwa een beetje feesten in de stad was een gelegenheid om te ‘ontstressen’ van alles”, zegt Kristal.

Andere jongeren vonden het helemaal niet netjes dat de regels overtreden werden. “Dat gedrag gaat zoveel gevolgen met zich meebrengen. Uiteindelijk gaan wij niet meer vrij kunnen bewegen na zo een stunt”, zegt Elvin. “De meesten van ons waren thuis en probeerden het toch leuk te maken. Bij deze hebben wij toch  gehoor gegeven en respect getoond voor de instructies die aan ons zijn gegeven. Nu weet ik waarom de mensen die het land regeren niet altijd of bijna geen gehoor willen geven aan ons als burgers. Ik ben zeker van als wij elkaar respecteren en samenwerken, het zeker anders kan”, benadrukt Elvin. “Niet alleen de volwassenen, maar als ook wij als jongeren en tieners moeten een voorbeeld geven.  Na de zware offers zullen we wel na een tijd beloond worden.” 

TM 

error: Kopiëren mag niet!