Kanhai: “Ik geloof dat de Krijgsraad bij de inhoudelijke behandeling ook niets anders zal doen”

De Krijgsraad heeft woensdag alle excepties van Irwin Kanhai, advocaat van ex-legerleider Desi Bouterse, verworpen in de verzetszaak rondom het 8 decemberstrafproces. Nu de excepties van Kanhai zijn verworpen, kan begonnen worden met de inhoudelijke behandeling van het verstekvonnis van Bouterse. De volgende zitting staat dan ook al gepland voor 30 april. Tegenover journalisten zei Kanhai dat de Krijgsraad in haar beoordeling een van zijn excepties onbesproken heeft gelaten. Het gaat erom dat de dagvaarding van Bouterse getekend is door een vervolgingsambtenaar en niet de auditeur-militair. Volgens Kanhai kan niet de Krijgsraad, maar een burgerrechter de Amnestiewet beoordelen. De Krijgsraad vindt dat zij dat wel kan. “Ik ben het niet eens, maar heb wel respect voor die zienswijze. Omdat ik dat niet lees in de memorie van toelichting van het Constitutioneel Hof. Ik geloof dat de Krijgsraad bij de inhoudelijke behandeling ook niets anders zal doen als wat zij eerder heeft gedaan”, benadrukte de advocaat. Hij voegde eraan toe dat hij deze uitspraak aan de ene kant wel verwacht had, gezien de loop van dit strafproces. Kanhai is van plan om zowel nieuwe als getuigen, die tijdens het 8 decemberstrafproces zijn gehoord, op te roepen als getuigen a decharge.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: