Politiebericht inzake dodelijke steekpartij te Galibi

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag 30 maart, dat de 44-jarige Jerry Tapoko zondagavond bij een steekpartij in het dorp Galibi om het leven gekomen.

Agenten van het politiebureau Albina troffen bij aankomst op de plek het slachtoffer die geen teken van leven meer vertoonde. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Het voorlopig politieonderzoek wijst uit, dat het slachtoffer Jerry Tapoko met de 36-jarige H.S. zat te borrelen. Op een gegeven moment viel H.S. de vrouw van Tapoko lastig, waarop een heftige woordenwisseling ontstond tussen de twee mannen. Omstanders kwamen ertussen en konden voor dat moment erger voorkomen.

Beide mannen vertrokken daarna richting hun woning. Onderweg naar huis begon de ruzie opnieuw en raakte het tweetal in een gevecht. Bij die gelegenheid haalde H.S. een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht Tapoko een dodelijke steekverwonding toe in zijn linkerborst.

De dorpsbewoners raakten door dit incident verhit en vielen de verdachte aan. Met zware letsels werd H.S. ter verpleging in een ziekenhuis opgenomen. Het scherp voorwerp waarmee het slachtoffer de fatale steek is toegebracht, is nog niet achterhaald.

Het ontzielde lichaam van Jerry Tapoko is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte H.S. in voorlopige verzekering is gesteld.

De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: