Canada vermorzelt de Cayman Islands met 11-0

Canda heeft maandagavond in het IMG Academy Stadium in Bradenton, Florida (VS), de Cayman Islands voetballes gegeven. De Canadezen wisten hun tegenstander met 11-0 van het veld te vegen. Canada zit met Suriname, de Cayman Islands en Bermuda in een poule in het kader van WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK-voetbal in 2022 in Qatar.

‘De spelers lieten zien dat ze maandagavond een statement wilden maken’, aldus de Canadese coach John Herdman in diverse media in Canada.

Canada staat op de 73e plaats van de FIFA wereld rankinglijst, 120 plaatsen boven de Cayman Islands. De wedstrijd leek vooral op een trainingswedstrijd van het nationale Canadese elftal. De Canadezen toonden geen genade, wetende dat nummer 141 op de FIFA-lijst, Suriname, zijn twee eerste kwalificatiewedstrijden had gewonnen met een verschil van negen doelpunten in CONCACAF’s Groep B.

‘We hadden een paar woorden op het bord waar we ons echt op concentreerden om de wedstrijd in te gaan. Meedogenloosheid was de belangrijkste’, zei vleugelverdediger Alistair Johnson, die zijn eerste goal scoorde voor Canada. ‘En ik denk dat deze groep dat echt heeft laten zien. We wilden daar geschiedenis schrijven. We wilden de rest van CONCACAF echt een boodschap sturen, dat we het menen. En ik denk dat we dat maandagavond hebben gedaan.’

Het vorige scorings record van de Canadese mannen was 8-0 tegen de Amerikaanse Virgin Islands in september 2018 in de kwalificatiewedstrijd van de CONCACAF Nations League. Het vorige hoogtepunt in de WK-kwalificatie was een 7-0 overwinning op St. Lucia in oktober 2011.

Achttien wedstrijden resteren nog voor het Canadese team als het Qatar 2022 wil halen. Maar halverwege de eerste ronde van de CONCACAF-kwalificatie, heeft het zich klaargemaakt voor succes om door te gaan naar de volgende fase.

Canada opende zijn kwalificatiecampagne afgelopen donderdag met een 5-1 overwinning op nummer 169 Bermuda in Orlando. De Cayman Islands verloren woensdag met 3-0 in en tegen Suriname, dat zaterdag in Bradenton glansrijk met 0-6 won van nr. 200 Aruba.

De volgende wedstrijd voor Canada is 5 juni op Aruba en een thuiswedstrijd op 8 juni tegen Suriname. 

De Canadese goals werden gescoord door:

5’ – Frank Sturing  13’ – Cyle Larin  25’ – David Wotherspoon  27’ – Alphonso Davies  32’ – Mark-Anthony Kaye  42’ – Alistair Johnston  63’ – Mark-Anthony Kaye 68’ – Lucas Cavallini 72’ – Alphonso Davies  74’ – Lucas Cavallini  76’ – Lucas Cavallini 

error: Kopiëren mag niet!