‘Drank kan niet gemist worden op feestdagen’

Dagen voorafgaand aan de feestdagen hebben slijterijen het druk. “Tijdens het feesten kan drank niet gemist worden, dus die koop ik vaak genoeg op tijd”, zegt een burger, die zijn inkopen aan het doen was. Uit een gesprek met enkele slijterijen wordt vernomen dat er toch dagelijks sprake is van verkoop. “Je krijgt niet echt burgers die in groot inkopen, maar misschien twee tot drie dranken kopen en een krat soft of bier. De meeste klanten kochten de afgelopen maanden veel wijn, whiskysoorten, bier en soft”, zegt Mohan, de eigenaar van een slijterij.  De eigenaar draait de slijterij samen met zijn broer en gaf aan dat hij maandag al veel klanten kreeg. “Phagwa is er zo dus eenieder gaat zijn kast vol willen hebben met dranken. Feesten betekent genoeg drinken, eten en muziek, maar er moet zeker ook in de gaten gehouden worden van wie rijdt. Genieten, mag maar veiligheid is het belangrijkste”, zegt Mohan. “Er zijn werknemers in de winkel, maar ik ben er wel dagelijks om te controleren. De afgelopen manden heb ik wel kunnen verkopen, maar over winsten kan er niet echt gesproken worden. Grote klanten kreeg ik als er evenementen organiseerden of grote feesten. Nu zijn er kleine bestellingen als het ware.”

Een andere slijterij gaf aan dat hij niet echt verkoopt. Naast zijn slijterij heeft hij een winkel, dus daar gaat de verkoop wel aardig. “Ik maak de slijterij niet dagelijks open en op enkele dagen ben ik voor de helft van de dag open. Ik heb mijn vaste klanten, dus zolang zij wat nodig hebben, wordt die in orde gemaakt.” De slijterijhouder gaf aan dat hij donderdag al een kleine aanloop zag, maar hij betwijfelt dat het zo door zal gaan. “Voor de feestdagen ben ik dagelijks open, dus hopelijk verkoop ik wel. Ik wil niet praten over vorig jaar, maar kijk naar de toekomst. Praten over schade en verlies gaat mij juist meer laten stressen, dus ik kijk alleen nog wat veranderd kan worden, zodat mijn zaak vlot kan draaien”, aldus de slijterijhouder. “Eenieder heeft schade geleden en het blijven aanhalen, gaat het niet oplossen”, klinkt het wijs.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: