“We proberen die leuke momenten van vroeger terug te brengen”

De technologie in deze moderne tijd kan het kind wel verder ontwikkelen, maar leert het kind juist om niet samen te zijn, noch te spelen met anderen, zegt Elviera tegenover de krant. Vroeger hadden we elkaar en leuke spelletjes en dan had je een heel andere ontwikkeling bij het kind. Ze hadden veel meer respect en waren ook behulpzaam.

Elviera is verpleegster en probeert in haar vrije tijd samen met haar nicht en enkele vrijwilligers in haar buurt, kinderen een idee te geven van hoe het vroeger was. Zij houden kinderen bezig met spelletjes, zoals djoel, touwtjespringen, schopsteentje en liederen zingen. “We proberen die leuke momenten van vroeger terug te brengen.” Het lukt aardig, benadrukt Elviera. “Ik was niet de enige die vond dat er iets leuker en anders met de kinderen gedaan moest worden. Ook enkele ouders in mijn buurt vonden dat. Zij probeerden twee keer in de maand de kinderen in het weekend bezig te houden, maar werden gevraagd om het elke zondag te doen. Ik doe het heel graag. Samen spelen met mama en papa is ook goed en het hoeven niet speciaal de oude spelletjes van vroeger te zijn, maar ook spelletjes waar je de gelegenheid krijgt je kind te ontdekken. Zo kan je ook beter communiceren”, zegt Elviera

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: