Natio in goede stemming onderweg naar Florida voor tweede WK-kwalificatiewedstrijd tegen Aruba

In opperbeste stemming, na de overtuigende winst van 3-0 op Cayman Islands woensdagavond, is het Surinaams nationaal voetbalelftal (Natio) dondermiddag vanaf de J.A. Pengelluchthaven vertrokken richting Floria in de VS.

Daar, in Florida, wordt zaterdagavond de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2022 in Qatar gespeeld in het IMG Academy Stadium in Bradenton, omdat Aruba niet beschikt over een door de FIFA goedgekeurd stadion.

Natio is op volle sterkte onderweg naar Floria, nu de zogenoemde Diaspora-spelers toch toestemming hebben gekregen om af te reizen naar de VS. In eerste instantie was door de Amerikaanse autoriteiten bekendgemaakt, dat de Diaspora-spelers afkomstig uit zogenoemde Europese Schengenlanden, veertien dagen in quarantaine zouden moeten, waardoor zij de wedstrijd tegen Aruba zouden missen. Na inspanningen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en het Surinaams Olympisch Comité kregen de spelers alsnog dispensatie om richting Florida te vertrekken, tot grote opluchting bij vooral de spelers en coach Dean Gorré. 

Het team van Aruba staat overigens onder leiding van bondscoach Stanley Menzo.

Daags voor vertrek kregen de Diaspora-spelers overigens nog uit handen van president Chandrikapersad Santokhi hun Surinaams paspoort uitgereikt. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: