Veel burgers wachten nog op verlenging Bazo en BZV

Er is nog steeds veel onzekerheid bij Bazo- en BZV-verzekerden over de garantie van gezondheidszorg. Veel personen, die in november, december en januari hun ingevulde registratieformulieren hebben gedeponeerd bij de diverse wijkkantoren, hebben nog steeds niets van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting vernomen. VHP-parlementariër Niesha Jhakry heeft tijdens de openbare vergadering dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) daarom gevraagd naar de status van deze kaarten. “Het is al 23 maart en over enkele dagen is het al 31 maart. Regering, wat is de status van de Bazo en BZV-kaarten?”, stelde Jhakry. De oude kaarten zijn vorige maand na kritieken vanuit diverse personen, wederom met een maand verlengd. Echter, bellen op de aangewezen nummers door Sozavo lijkt met veel moeite te gaan. De krant verneemt van belanghebbenden dat indien iemand de telefoon beantwoordt, er in de meeste gevallen wordt aangegeven dat het ministerie nog bezig is met de behandeling van de aanvragen en dat de mensen rustig op een sms-bericht moeten wachten. “Ik heb in de eerste week van januari mijn stukken ingediend en kreeg een week terug van het Bazo-kantoor te horen dat ze nu pas gestart zijn met de stukken van januari”, aldus een burger.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: