Edwards: ‘Bewoners zuidelijke dorpen hebben geen schoon drinkwater en eten’

NDP-parlementariër Iona Edwards zei tijdens de openbare vergadering donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat bewoners in de zuidelijke dorpen en met name Kalebaskreek al geruime tijd schoon drinkwater ontberen vanwege defecte pompen en tekort aan benzine. “Ook hebben ze een tekort aan voeding. De mensen hebben het moeilijk en vooral in deze periode van covid-19. Mijn hart bloedt, omdat vanmorgen een kapitein mij belde met het verzoek de regering aandacht te vragen voor dit probleem. Hij heeft zelf geen eten meer om aan zijn kleinkinderen te geven. De levensomstandigheden van deze mensen worden van dag tot dag erger. Het is onbegrijpelijk waarom de regering geen middelen uit het Covid-fonds inzet om deze Surinamers te helpen”, benadrukte Eduards. Zij vraagt zich af of de Surinamers uit het binnenland als minderwaardig worden gezien. Edwards wilt weten wat er op korte termijn gedaan zal worden om de nood van deze mensen te verhelpen. Vicepresident Ronnie Brunswijk deelde het college mee dat de regering zeker in contact zal treden met deze kapitein om het probleem te verhelpen. “We gaan onze burgers niet laten verhongeren”, aldus Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: